2023 Elektrická koloběžka Yamaha Neo. Elektrický skútr Neo

2023, elektrická, koloběžka, yamaha

23 Elektrická koloběžka Yamaha Neo

Yamaha v současné době v Indii prodává motocykly řady R15, MT-15 a FZ, zatímco nabídku skútrů společnosti tvoří například Aerox 155, RayZR Street Rally 125 FI, RayZR 125 FI a Fascino 125 FI. Sekce elektrických dvoukolových vozidel zaznamenala v roce 2023 téměř 188% meziroční nárůst z hrubých prodejů v roce 2022 a Yamaha očekává, že z tohoto koláče získá určitou část.

V touze mít v zemi, kde poptávka po elektrickém skútru roste mílovými kroky, je na příštích 12 měsíců naplánováno uvedení zcela nového elektrického skútru Yamaha na indický trh. Yamaha již předvedla dva elektrické skútry svým prodejcům v Indii. Jedná se o modely E01 a Neo. Každý z těchto elektrických skútrů bude pravděpodobně hrát vážnou roli v globálním portfoliu dvoukolových elektrických vozidel Yamaha.

Může se vám také líbit: Nejlepší motocykl v Indii

2023 Elektrický skútr Yamaha Neo

Yamaha aktualizovala elektrický skútr Neo o nové funkce a barevná schémata. V rámci výměny pro modelový rok 2023 dostane zcela nové tyrkysové barevné schéma. Tato nová barevná varianta se dodává společně s barvami Midnight Black a Milky White, které byly k dostání na elektrickém skútru NEO již od jeho uvedení na trh v roce 2022.

2023 Elektrický skútr Yamaha Neo

Elektrický skútr Yamaha Neo sportovní aktivity retro styl s lesklými stopami a minimalistickým zpracováním karoserie. Dostane LED přední světlomety s LED DRL, zadní LED světla umístěná na jeho poznávací značce LED směrovky. K dispozici je LCD displej s možností připojení k chytrému telefonu, který jezdci poskytuje aktuální informace o stavu baterie, hovorech, zprávách a sledování trasy.

Specifikace baterie, dojezd

Elektrický skútr Yamaha Neo přitahuje svou sílu prostřednictvím 2.03kW elektromotor spárovaný se dvěma vyjímatelnými lithium-iontovými bateriemi. Yamaha uvádí dojezd elektrického skútru Neo 70 km a maximální rychlost omezenou na 40 km/h.

Doba nabíjení je přibližně 8 hodin. V roce 2022 se cena elektrického skútru Yamaha Neo pohybovala kolem 3 199 eur (3 527 amerických dolarů nebo 2 rupie).88 lakh). Po současné výměně se nyní prodává za 3 599 eur (3 968 amerických rupií).24 lakh).

Nový elektrický skútr Yamaha pro Indii

V porovnání s elektrickými skútry, které se prodávají v Indii, se zdá, že Yamaha Neo je mnohem dražší. K uvedení modelu Neo’s na indický trh možná nedojde. Alternativou bývá, že se dočkáme převážně lokalizovaného modelu elektrického skútru Yamaha založeného na modelu Neo’s.

Společnost Yamaha potvrdila, že začalo testování prototypu jejího prvního elektrického skútru pro Indii. Uvedení na trh se očekává někdy v následujících 12 měsících. Po uvedení na trh by měl soupeřit s modely jako Ather 450X, TVS iQube, Bajaj Chetak, Hero Vida atd. Yamaha elektrický skútr hodnota může být v rámci Rs 1.dojezdová cena 5 000 000 Kč.

#Yamaha #Neos #Elektrický #skútr

Yamaha uvede na trh nový elektrický skútr NEO

Fanoušci Yamahy v Evropě se brzy dočkají nového elektrického skútru této značky, protože, jak Yamaha říká, konkrétně „NEO’S“, se zde začne prodávat v květnu 2022.

NEO’s Electric si nelze splést se stávajícím NEO’s 4, jedním ze stávajících skútrů Yamaha poháněných plynem, je vybaven skvělým LED osvětlením, vyměnitelnou baterií a podle všeho má zálibu v evropských tanečních sálech, studiích jógy a videohrách.

Jak vyměnitelná je baterie?

Společnost Yamaha je součástí konsorcia Swappable Battery Consortium, ale tato dohoda se zatím týká pouze výzkumné fáze. Nemůžeme zaručit, že baterie v NEO’s (prosím, neptejte se mě, jak se to vyslovuje) je vyměnitelná za cokoli jiného než za samotný NEO’s. Nicméně mít s sebou náhradní baterii (i když váží 18 kg), kterou si můžete vzít do kanceláře (nebo kamkoli jinam), abyste si ji mohli nabít na celý den, je zatraceně pohodlné.

Koloběžka se dodává s jednou baterií a můžete si dokoupit náhradní, takže do ní můžete dát dvě najednou, čímž se (téměř) zdvojnásobí dojezd z plně nabitého stavu, a to z 23 na 42 kilometrů. Zatím není známa cena druhé baterie, ale přidání jedné zabere většinu nákladového prostoru, který koloběžka má. Statistiky těchto lithium-iontových baterií: 50 V, 1 kWh, 19 A.

Není to tak dávno, co jsme vám přinesli zprávu o novém skútru Yamaha s vyměnitelnou baterií, nazvaném EMF. To není to, co. Výkon EMF odpovídá skútru o objemu 125 ccm, což je o dost více než u modelu NEO.

Příslušenství a statistiky

Přestože je NEO’s maličký, můžete si k němu pořídit horní kufr a opěrku pro spolujezdce. Výška sedla je něco málo přes 31 palců a v dodávce váží jen něco málo přes 210 kg, takže to není žádná hračka. Odpružení se pohybuje 3.5 palců a 3.Na 13palcových kolech vpředu a vzadu je 1 palec, resp. 1 palec. V zadním kole je umístěn elektromotor a tento přímý pohon znamená, že nedochází ke ztrátám výkonu kvůli řemenům nebo řetězům. Je tam také bubnová brzda (vpředu hydraulický kotouč) a jednostranná kyvná vidlice zjednodušuje přístup k motoru i výměnu zadní pneumatiky.

Přístrojová deska skútru se propojí s vaším chytrým telefonem pomocí aplikace MyRide od společnosti Yamaha, která vám řekne vše o stavu vašeho NEO, včetně toho, kde jste ho zaparkovali. Doporučená prodejní cena modelu NEO bude 3005 liber (asi 3580 eur nebo 3920 Kč).

2023, elektrická, koloběžka, yamaha

PURE EV ETrance Neo recenze: Nový sportovní e-skútr je v Nepálu významnou volbou

Foto: PURE EV

PURE EV je indická společnost vyrábějící elektrické dvoukolky, která se dostala do Nepálu. Společnost definuje PURE jako zkratku energie využívající obnovitelné zdroje energie.

Zavedení elektrických koloběžek PURE v Nepálu znamená pro lidi větší výběr a také přechod na udržitelnou energii, na čemž zřejmě záleží všem z vás.

Autorizovaní distributoři, jako je Nepál Roaming Bird, v současné době nabízejí v Nepálu dva modely PURE EV: ePluto 7G a ETrance Neo. DVOJKA má shodné specifikace a údaje o výkonu. Model ePluto 7G má spíše klasický vzhled, zatímco ETrance Neo má sportovní vzhled.

Recenzi modelu ePluto 7G jsme vám již poskytli a dnes se budeme věnovat podrobnostem o modelu ETrance Neo.

Technické specifikace

Motor 1.Nominální výkon 5 kW a 2.BLDC motor o špičkovém výkonu 2 kW
Řídicí jednotka Vektorová smyčka 60V 20 trubek
Baterie 60V 2.Přenosný li-ionový akumulátor s kapacitou 5 kWh
Kryt baterie Kovová
Články NMC 18650 3C ultra performance
Systém řízení baterie Inteligentní aktivní vyvážení 50A
Externí nabíjecí port Ano
Rekuperační brzdění Ano
Brzdy Přední: Zadní kolo: kotoučové Buben:
Pneumatika Přední: 90/100 Zadní: 3.00-10
Ráfek Odlitek ze slitiny
Počet ujetých kilometrů 116 km na plné nabití
Maximální rychlost Rychlost 60 km/h

Design

Koloběžky PURE vůbec nevypadají jako typické elektrické koloběžky. Na první pohled ePluto 7G připomíná vzhled klasické Vespy, zatímco ETrance Neo má spíše sportovní vzhled připomínající typický skútr se spalovacím motorem. Skútr dostal čtyřpalcový podsvícený digitální LCD displej, který zobrazuje informace o rychlosti, vzdálenosti, ukazateli odbočení, stavu baterie a parkování.

Vpředu je světlomet LED a blinkry. Nášlapná deska skútru je poněkud stísněná a budete tam moci mít jen malé balíčky. Mezitím je sedadlo na koloběžce také docela pohodlné a je zde madlo pro jezdce na sedadle spolujezdce. Vzadu je umístěno zadní LED světlo spolu s halogenovými blinkry.

Pod sedlem se nachází baterie koloběžky PURE EV. To znamená, že na tomto skútru není žádný zavazadlový prostor, kam byste si mohli dát helmu a své věci. Skútr je také vybaven alarmem proti krádeži a systémem zamykání kol.

Výkon

PURE EV ETrance Neo může být skvělým dopravním prostředkem pro dojíždění do práce a je ideální pro jízdu po městě. Nemůžete očekávat, že bude rychlý, ale také pamatujte, že ve městě byste stejně neměli a ani nemůžete jezdit rychle.

Koloběžka nabízí tři režimy jízdy. První režim umožňuje dosáhnout maximální rychlosti 30 km/h, což může být skvělé, pokud jedete v provozu. Druhý režim vám umožní trochu zrychlit a dosáhnout maximální rychlosti 45 km/h, zatímco třetí a poslední režim vám umožní dosáhnout maximální rychlosti skútru 60 km/h. Mezi jednotlivými režimy lze snadno přepínat pomocí přepínacího tlačítka, na které snadno dosáhnete palcem pravé ruky.

O dojezdu koloběžky rozhoduje i rychlost; čím více jedete ve vyšším režimu, tím rychleji se baterie spotřebovává. Pokud tedy budete na koloběžce dlouho jezdit plnou rychlostí, může se vám odpovídajícím způsobem snížit počet ujetých kilometrů. Ideální rychlost pro koloběžku by byla v druhém režimu.

Koloběžka má také rekuperační brzdný systém.

Baterie a nabíjení

Napájení PURE EV ETrance Neo je přenosný 60V 2.Lithium-iontová baterie s výkonem 5 kW. Vzhledem k tomu, že baterie je přenosná, můžete je nabíjet ve vaší vhodné zásuvce. To je velmi praktické, pokud nemáte vlastní garáž nebo nabíjecí zásuvku na parkovišti. Nabíječku můžete také zapojit přímo do koloběžky. Doba nabíjení baterie se udává kolem čtyř hodin a životnost baterie je omezena na 1 000 nabíjecích cyklů.

Udávaný dojezd je 116 km, ale opět to zcela závisí na vašem stylu jízdy.

Některé z pozoruhodných funkcí koloběžky PURE EV ETrance Neo jsou:

  • 2.5kWh přenosná baterie
  • Dojezd 116 km
  • Tři rychlostní režimy
  • 4palcový LCD přístrojový panel
  • Točivý moment 30 Nm

Cena vozu PURE EV ETrance Neo je 229 000 rupií. K tomu vám společnost poskytuje:

  • Tříletá záruka na baterii v délce 4 000 km
  • Jednoletá záruka na řídicí jednotku motoru a nabíječku
  • Jistá sleva 10 000 rupií
  • Stírací kupón: a) další sleva až 10 000 rupií, b) zájezd do Pokhary pro dvě osoby, c) elektrokolo Autonix, d) iPhone 12.3
  • Šťastná nabídka losování: ETrance Plus, což je také elektrická koloběžka PURE

Brzdy

NEO má integrovaný bubnový brzdový systém. Přední brzda je hydraulická s jedním kotoučem, zatímco zadní brzda je mechanická s předním brzdovým bubnem. Nemá ABS, ale pokud dáváte pozor (a nesníte a nezapomínáte, že jste v Evropě a že se jezdí na druhé straně silnice), budete v pohodě. Byl jsem v pohodě, ovládání je na tom velmi dobře.

Jezdili jsme celý den a nikoho nic nezaskočilo, a to byl mezi nejstarším a nejmladším jezdcem téměř 40letý rozdíl. Dokonce i ten nejvyšší zjistil, že nemá kolena v podpaží. Při výšce 180 cm jsem zjistil, že je to jako nasedat a sesedat ze židle. Je také navržen tak, aby byl pohodlný pro oba ve dvou.

Výbava

Na displeji se zobrazuje stav baterie, délka jízdy a režim, ve kterém se nacházíte. K dispozici jsou dva jízdní režimy. Standardní a úsporný, navržený tak, aby prodloužil životnost baterie. Režim Turtle se spustí pouze tehdy, když je baterie málo nabitá (asi 20 %). Tento režim slouží k zachování dojezdu a spustí se před přepnutím na druhou baterii.

Pokud však chcete údaje, jako je úhel náklonu, zrychlení, průměrná rychlost, maximální rychlost, brzdný výkon, převýšení a celková vzdálenost, budete potřebovat aplikaci Yamaha MyRide. Připojuje se ke koloběžce, ukazuje, kde je zaparkovaná, můžete sledovat svou jízdu, sociální sítě nebo přidávat fotografie ke každé jízdě. Nemusíte mít aplikaci, ale doporučuje se.

2023, elektrická, koloběžka, yamaha

Nabíjení a dojezd

Nyní k tomu, co chce každý vědět o elektromobilech.

Vyjímatelná lithium-iontová baterie se z prázdného stavu nabíjí 8 hodin a při stavu baterie mezi 20 a 80 % 4 hodiny. Dodává se se standardním tříkolíkovým adaptérem, takže můžete nabíjet z domova nebo z práce.

Na základě testování společnosti Yamaha je dojezd 22.9 mil ve standardním režimu, 23.9 mil v režimu ECO. Tato hodnota se sníží, pokud je plynová páka neustále na stopce.

NEO’s si vezme až dvě baterie, ale používá pouze jednu a čas a získáte 42.2 km ve standardním režimu. Jedná se o příplatek ve výši 980 GBP RRP.

22 Verdikt Yahamha NEO

NEO je směšně zábavný a kdybych ještě pracoval na svém posledním pracovišti, tak bych ho chtěl. Moje stará cesta do práce byla 18 km tam a zpět (10 km, pokud jsem jel kratší cestou), ale v autě by mi cesta domů trvala dvě hodiny. Moje kolo bylo jednodušší, ale šířka znamenala, že jsem nemohl filtrovat na krátké trase. Navíc s benzínem jsem stále platil více než měsíční PCP.

2023, elektrická, koloběžka, yamaha

Největší výtku mám k rychlosti a dojezdu. Jsem zvyklý mít velký výkon, abych se dostal z nebezpečí, a těžko jsem si zvykal na vozidlo, které bylo omezené. Také dojezd mi přišel poněkud omezující. Způsob jízdy znamenal, že jsme všichni používali druhou baterii a náš dojezd byl kratší než v testech Yamahy.

Toto vozidlo však není určeno pro mě. Pokud je vaše dojíždění v dosahu, doporučuji vážně zvážit. Když ne pro vás, tak pro vaše děti. Je to skvělé vozidlo, které je zlomí na dvě kola. Jak už jsem zmínil, na koloběžce jsem jel poprvé a bylo snadné ji používat, cítil jsem se bezpečně a (což je důležitější) byla to zábava! Opravdu dobrá zábava. Dokonce i veteráni ve skupině se hihňali jako parta školáků.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru